geschiedenis

Kringgroep Assen en omstreken bestaat al bijna 30 jaar, op 18 november 1986 werd de kringgroep opgericht

In 1985 was er een klein aantal Kringgroepen in Drenthe, er was een Kringgroep in Eext waar een aantal leden besloten een andere Kringgroep op te zetten, dichter bij huis en anders dan ze gewend waren. Jannie Dermois, Geert Postema en Paul Drenth vormden met zijn drieën het oprichtingsbestuur van Kringgroep Assen e.o.

Door connecties met de TT-stichting was het mogelijk om vlak achter de hoofdtribune ons eerste veld te krijgen. De EHBO-post van de TT-baan werd in gebruik genomen als kantine. Op dat eerste veld waren er beperkte mogelijkheden en werd er uitgekeken naar een ander veld, deze werd gevonden aan de andere kant van de hoofdtribune. Op 1 mei 1990 is dit veld in gebruikgenomen. Tot 2003 hebben we daar naar alle tevredenheid kunnen trainen. Echter in 2003 kwam het droeve nieuws dat we voor 1 december het terrein moesten verlaten. Hemel en aarde is ondertussen bewogen, wat geresulteerd heeft in een prachtig nieuw terrein aan de Lonerstraat met een nieuw ingerichte kantine.

De huidige situatie

De vereniging telt ongeveer 20 leden waarvan 1/3 actief traint, dit kan op verschillende manieren. Het merendeel traint om examens te doen en dus om lekker met de hond bezig te zijn. Anderen trainen om mee te doen aan wedstrijden, regionaal maar ook landelijk. Twee tot drie keer per week wordt er de mogelijkheid gegeven om te trainen met de hond (alleen in de zomermaanden wordt op donderdag extra getraind bij voldoende belangstelling en altijd een aantal weken voor een evenement). Door de weeks wordt aandacht besteed aan appèl en aan pakwerk, in het weekend wordt er ook gespeurd.

We stellen het erg op prijs als u zoveel mogelijk komt, omdat regelmaat goed is voor de hond maar ook voor u als geleider. Immers in het begin bent u diegene die het meeste leert, niet uw hond. Wij leren u hoe u uw hond iets kunt leren, een erg leuke bezigheid en een grote uitdaging!