Over ons

Kringgroep Assen

Wij zijn een Duitse Herdershonden Vereniging aangesloten bij de landelijke rasvereniging VDH (vereniging voor fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden). Sinds 2021 trainen er ook andere werkhondenrassen bij ons op de vereniging. De meerderheid van onze leden traint met een Duitse Herdershond.

Onze vereniging houdt zich met name bezig met het africhten van Duitse Herders voor het IGP (Internationale Gebruikshonden programma), voorheen het IPO programma. Dit programma bestaat uit 3 onderdelen, het speuren, appèl en manwerk.

Onze vereniging traint met een kleine groep, met als doel deelname aan examens en wedstrijden. Op deze site kunt u informatie vinden over de verschillende honden en geleiders, uitslagen van examens, een agenda met geplande evenementen e.d. De site zal regelmatig geupdate worden, kom dus regelmatig terug om te kijken!

Heeft u vragen en of opmerkingen of wilt u eens langs komen op de vereniging om te kijken of mee te trainen, ga dan naar de contactpagina om de juiste contactgegevens te vinden.